Kamut

Τα ξεχασμένα δημητριακά της αρχαίας Αιγύπτου.

Τα δημητριακά με την Επωνυμία KAMUT είναι ο πρόγονος του σύγχρονου σκληρού σίτου.

Σε σχέση με τον κλασσικό σκληρό σίτο περιέχει από 20% έως 40% περισσότερες πρωτεΐνες και παρουσιάζει ποσοστά πιο υψηλά αμινοξέων, βιταμινών, λιπιδίων και μετάλλων, εκτός βεβαίως από τα χαρακτηριστικά μιας υψηλής πεπτικότηταs.

Επιπλέον δεν υπέστη ποτέ γενετικές αλλοιώσεις (βεβιασμένες διασταυρώσεις) που χαρακτηρίζουν την σύγχρονη γεωργία, και οι οποίες θυσιάζουν την γεύση και το διατροφικό περιεχόμενο στο βωμό των υψηλών αποδόσεων.

Σε σχέση με το κοινό σιτάρι η σύνθεση του kamut είναι πιο πλούσια σε μαγνήσιο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, φωσφόρο, νάτριο, σελήνιο (ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό)

Kamut
Κύλιση προς τα επάνω